Noticias

Com treballa Êthos la perspectiva de gènere a partir de la seva Declaració de Principis

logo_ethos_cat_web

És un principi essencial de l’Associació Êthos mantenir una cura permanent de totes les persones que la componen tant professionals, usuaris/es, voluntaris/es i familiars afectats afavorint un tracte igualitari per a homes i dones, sense que existeixi cap tipus de discriminació per qualsevol causa, preservant un clima de confiança, professionalitat i coherència.

És per això que considerem de vital importància l’aplicació de la perspectiva de gènere en totes les nostres àrees, ja no solament per mantenir-nos fidels a la nostra missió i principis ètics, sinó per pertànyer a un col·lectiu en el qual múltiples estudis demostren que les dones amb trastorn d’addicció presenten dificultats afegides a les pròpies del trastorn, que dificulten encara més tant la demanda d’ajuda com la seva rehabilitació. En aquest aspecte cal dir que en el nostre equip tècnic comptem amb professionals experts en gènere i addiccions.

A l’empar de la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, i malgrat la no obligatorietat de la implantació d’un Pla d’Igualtat a causa del menor nombre de treballadors en plantilla, Êthos decideix  posar-ho en marxa com a mesura de garantia del seu esperit i valors, d’acord amb els principis de la Llei.

D’altra banda, decidim aplicar accions continuades en el temps tant per afavorir la inclusió i permanència de més dones afectades pel trastorn d’addicció, com per facilitar eines a totes les persones vinculades a aquesta entitat per a la prevenció, tractament i reparació en matèria de desigualtat amb accions com:

–              Xerrades de violència de gènere conduïdes per expertes en la matèria, dirigides tant a usuaris/es com a voluntaris/es i familiars.

–              Tractaments personalitzats per a dones amb trastorn d’addicció que viuen o han viscut situacions de violència masclista.

–              Programa de prevenció VIH/SIDA, malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats.

–              Tallers educatius de conscienciació en matèria de gènere dirigits a usuaris/es conduïts per professionals qualificades.

–              Accions institucionals per facilitar la conciliació del tractament amb les possibles càrregues familiars tant de treballadors/es com d’usuaris/es.

–              Assistència dels nostres/as professionals a seminaris, cursos i jornades sobre aplicació de perspectiva de gènere en addiccions.

–             Êthos elabora plans de treball individualitzats (PIA) per a tots/es els/les usuaris/es, configurant els mateixos a partir de les característiques i necessitats personals tenint en compte la situació laboral, càrregues familiars, etc.

ethos ethosCom treballa Êthos la perspectiva de gènere a partir de la seva Declaració de Principis